BVG MBO CREBO 25308 Monteur service en onderhoud installaties en systemen

 

Monteur service en onderhoud installaties en systemen

 

 

 

 

 

Overzicht

De lesstof is verdeeld over vier modules: verwarmingstechniek, sanitair & water, luchtbehandeling en duurzame installatietechnieken.

De inhoud van deze modules zijn afgestemd op de kerntaken en werkprocessen uit het kwalificatiedossier. Het uitgangspunt bij de opzet van de leerstof is leren vanuit de beroepscontext.

 

Structuur van de modules

Elke module bestaat uit twee onderdelen:

  1. Basisdeel : Dit omvat de kennisleerlijn en vaardighedenleerlijn, die samen het fundament vormen voor de opleidingen eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties niveau 2 en 3.
  2. Profieldeel : Met een aanvullende kennisleerlijn voor niveau 3 en authentieke leertaken die representatief zijn voor de praktijk.
 Basisdeel
  • Kennisleerlijn : Behandelt onderwerpen zoals vaktheorie, natuur- scheikunde, elektrotechniek, soft skills, gereedschappen en practicum. Deze vormen de kennisbasis van de opleidingen monteur service en onderhoud.
 Profieldeel
  • In het profieldeel van de opleiding eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties is verdiepende vaktheorie, werken met productinformatie en voorschriften ondergebracht.

    De profieltaak:Hierin staan authentieke leertaken centraal die representatief zijn voor de praktijk. De student doorloopt de onderstaande fasen in de profieltaak en bereid de student voor op de soft-skills die hij nodig heeft als beginnend zelfstandig monteur.
  • Studenten hebben in de profieltaak de mogelijkheid om te differentiëren.



Onderwijskundig concept

De opleiding is gebaseerd op het 4CID-model van Merriënboer (1997), dat gericht is op het onderwijzen van complexe vaardigheden en professionele competenties. Dit model hanteert het principe "van geheel naar delen", waarbij authentieke en betekenisvolle taken centraal staan. Deze leertaken worden aangeboden in de vorm van projecten en casussen in het profieldeel.Daarnaast is de competentieontwikkeling gestructureerd volgens de Piramide van Miller (1990). Dit model beschrijft de groei van een student tot een beroepsbekwame professional en kent vier niveaus:

  • Weten
  • Toepassen
  • Laten zien
  • Doen


Deze niveaus vormen een opbouw in complexiteit en zijn doorgevoerd in het onderwijsconcept. 

 

Loopbaancompetenties

Een aparte module is gewijd aan de ontwikkeling van loopbaancompetenties. Hierin voert de student opdrachten uit die bijdragen aan de ontwikkeling van een professionele beroepshouding en oriëntatie binnen de branche. 

 

Digitale leeromgeving

De gehele leerstof voor de opleiding eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties is beschikbaar in Learningbox. Deze omgeving biedt student de flexibiliteit om de leerstof online te raadplegen en te gebruiken. Voortgang is te monitoren door docent, student en praktijkopleider.

 

 

 

Aangeboden door:

BVG_Logo.png

MBO

NIVEAU 2

CREBO: 25308

 Demo aavragen

Overzicht alle opleidingen